post thumbnail
Mar
07

Klädbytardagen

FYNDA PÅ ÅRETS KLÄDBYTARDAG!

Har du fina kläder hemma som du inte använt på ett tag? Eller vill du helt enkelt byta stil och dela med dig av din gamla? Ta med dig kläder som är i fint skick som du tror någon annan kan tycka om – och byt till dig nya – helt gratis!

TID
Klädbytet äger rum lördag 28 mars kl. 11:00-14.00

Inlämning av kläder görs endera direkt på plats under Klädbytardagens öppettider, eller i förväg i på Tingvallagymnasiet Fredag 27 mars kl. 16.00 – 19:00
Inlämnade kläder hängs ut allt eftersom de kommer in under lördagen.

Du som lämnar in kläderna under fredagen får vara med i en utlottning med ett än så länge hemligt pris.

PLATS
Tingvallagymnasiet, Centralhallen, Karlstad. Vill du köa innan vi öppnar på lördagen, gör du det på baksidan (innergården) men under inlämningen och när själva klädbytet är igång kommer även entrén på framsidan, mot Stora torget vara öppen.

VEM
Alla – barn, ungdomar och vuxna. Observera att även barn kan lämna in och byta till sig max fem plagg var (vi ser helst att barnen är med om en vill lämna in plagg åt dem).
Uppmuntra gärna personer som använder herrkläder att delta!

VAD
Kläder för både barn och vuxna kan lämnas in. Plaggen ska vara hela och rena. Plagg som är trasiga, har fläckar eller reklamloggor tas inte emot. Accessoarer räknas inte som ett plagg. Du kan istället lämna dem till vårt skänka-bort-bord (se nedan).

SÅ HÄR GÖR DU
– Ta med dig max 5 (per person) fräscha och rena plagg i fint skick.
Det kan vara sådant du tröttnat på eller plagg i fel storlek, som någon annan kan vara intresserad av.
– För varje plagg du lämnar får du en biljett, och kan med biljetten plocka ut ett plagg. Ta gärna med en egen kasse att bära hem kläderna i.
– Du får inte tillbaka de plagg du skänkt som inte valts av någon – dessa skänks till secondhand där överskottet går till välgörande ändamål.

SKÄNKA-BORT-BORD FÖR ACCESSOARER
Har du t.ex. smycken, håraccessoarer, väskor, sjalar/halsdukar, bälten, handskar/vantar och hattar/mössor som ligger och samlar damm – ta med dem så kan någon annan få glädje av dem.

VÄGBESKRIVNING
Karta
https://www.google.se/maps/place/Tingvallagymnasiet/@59.3807596,13.5025352,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x465cb3d6f7501735:0x48008a30c7fb05ef!8m2!3d59.3807596!4d13.5047239?hl=en

Åk gärna kollektivt till Klädbytardagen eftersom vi håller till precis vid Stora torget. Tidtabeller finns på http://karlstad.se/karlstadsbuss och http://www.varmlandstrafik.se/tidtabeller/

Klädbytardagen arrangeras av Naturskyddsföreningens handla miljövänligtgrupp i Värmland, Karlstads kommuns projekt Karlstad delar och Studiefrämjandet Örebro Värmland. Karlstad delar har fått stöd från det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som är en del i satsningen strategiska innovationsområden som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

https://karlstad.se/karlstaddelar


Datum

2020 Mar 07

Tid

11.00-14.00

Adress

Tingvallagymnasiet, Centralhallen
Tingvallagatan 6, Karlstad

Kontakt

anna.sundell@karlstad.se


Flera Evenemang
Vi har inga event på gång just nu